lördag 3 december 2011

Oj vilket hopp...

...det blev nu helt plötsligt.

Jag ber om ursäkt till alla mina läsare speciellt mina läsare från tyskland, ryssland och usa som verkar orka med besväret att översätta min blogg. =)

Det har hänt mycket sen sist. Isis och Freja har börjat att pott-träna lite smått. De tycker att det är ganska kul även om det inte går så fort framåt. Däremot så envisas Isis med att hon inte vill ha blöja på sig så det känns som om att det går åt rätt håll.

I tisdags så var det året dax för läkaren för Emma. De kollade med ultraljud och de kunde inte se nåt på livmodern, äggstockar mm. De hittade däremot nåt annat som de inte var säkra på vad det var. Så nu blir det ett nytt ultraljud nästa vecka och sökandet går vidare. Underligt att vi kommer in med ett fel och när vi går därifrån så finns det två. Man blir ju inte klokare av resultatet precis.

På vägen hem så stannade vi till på McDonalds. Småtjejerna verkade uppskatta det.

Glassen verkade godast =)

På väg hem från McDonalds så möttes vi av denna synen. Han kom backandes på påfarten. Man ser även backlamporna på bilden. Vilken dåre. Underligt att det händer olyckor?

Trafikdåre


När Emma hämtat Julia och Leo så berättade hon något hemskt. Det har tydligen varit nån äckelgubbe som försökt att lura med sig ett barn hem med varm chocklad i förra veckan när barnet var på väg till skolan. Det visar sig då att tydligen så i tisdags var det dax igen. Då hade det "hoppat fram" en äckelgubbe som stått och gömt sig bakom ett träd. Han hade lockat två barn med godis men de hade menat på att de hade godis hemma. Då menade han på att han hade mer godis hemma än dom och att de kunde få godis redan nu. Då hade han tydligen tagit tag i grabbens hand. Tack och lov slet sig grabben loss och de sprang båda allt vad de kunde mot skolan. Han sprang tydligen efter en bit men hade tydligen inte orkat springa så långt. Jag är så stolt över barnen. Att de tackade nej till godiset som kanske lockat annars OCH att de höll ihop och tog hand om varandra. 

För nån dag sen när jag skulle lämna barnen på dagis så träffade vi spindeln Hugos bror Huggo. Isis och Freja tyckte att den var jättehäftig. 

Huggo på äventyr =)

Det är mysigt nu när det är mörkt på morgonen. När man lämnar Isis och Freja så är det ju fortfarande mörkt som natten. 

 Isis och Freja på väg till dagis


 Isis vill inte riktigt vara med på bild

Målade naglar hade de visst fått på dagis i veckan =)

Isis och Freja är förresten helt tokiga i Emil i Lönnebergafilmerna. Jag börjar dock misstänka att de lär sig lite väl mycket hyss av Emil. Emma julbakade lite för nån dag sen och under ett kort ögonblick så smög busungarna ut i köket och efter nån minut så såg det ut så här:

Freja, Isis och en stor burk russin. 

De har en sån fantasi nu när de leker. De "pratar i telefon" ganska mycket nu. De "ringer" ofta till sina mor- och farföräldrar. 

"Freja i lådan" pratar i telefon

Igår hämtade jag mina stora barn. Så nu har vi sju barn hemma och det är full fart. Igår blev det lite fredagsmys med chips för de fem äldsta. Isis och Freja var trötta och ville sova. Emma var iväg på tjejkväll, det gick dock bra med läggningen ändå. Alla barnen var i säng halv nio =)

Idag så gick vi ner hela gänget till affären för att köpa lördagsgodis. Här kommer lite blandade bilder från dagen:

 Frukost

 Spring i benen
 på väg till affären
 nästan hela familjen på bild
 Leo försöker att få Freja och Isis att stå i ledet
 Barnen leker zombies
 Isis spexar med Freja...
...NU får det räcka tycker Freja 
 Införskaffande av lördagsgodis...
...en viktig aktivitet som kräver teamwork. =)

På tal om något helt annat så har min bil äntligen så har äntligen min bil gått igenom ombesiktningen. =))

Nä, nu blir det snart middag. 

Ha det bra så länge.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar