söndag 4 december 2011

SE VIDEON.....

...Läs texten om du orkar.

Mobbingen kryper allt längre ner i åldrarna.

Den systematiska utfrysningen börjar redan i förskolan idag om inte ännu tidigare. Jag hör historier på skolan när jag lämnar barnen. Det är råa saker.

Det finns barn som inte vågar gå från klassrummet till matan utan att deras lärare följer dem, för att de är rädda att de ska få stryk. Detta är sjukt.

Jag fick höra för inte så länge sen av en pojke som var rädd för att gå till skolan med en viss typ av byxor för att han var rädd att han skulle se tjock ut. Det som gjorde honom extra orolig var att han trodde på allvar att någon skulle ge honom stryk eller till och med bryta en arm på honom. Det hör till saken att den här killen är allt annat än tjock. Ändå var han livrädd. Han går alltså bara i förskolan och lever med denna rädsla. Vart är samhället på väg?

Skolan har idag allt för få resurser för att kunna få bukt på problemet. De tar den lätta (och kanske den enda) utvägen med de resurser de har. Det innebär att man tar offret och "låter de" vara inomhus så att inga andra ska kunna göra dom illa. Dvs att offret känner sig bestraffad istället för förövaren eller förövarna. Detta gör det ännu värre för de utsatta och mobbarna får ytterligare en anledning att mobbas.

Ska vi verkligen ha det så här? Är det något vi skall acceptera? Är det så här våra barn skall få växa upp??

Ta dig några minuter att se videon nedan och försök att tänka er in i hans situation. Dela gärna vidare videon och budskapet: Mer resurser till skolorna. KOMMENTERA gärna detta inlägg. Det går bra att kommentera anonymt om man vill.

4 kommentarer:

  1. Så grymt. Hemskt att det e så långt ner i åldrarna.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr så är det mer vanligt än man tror, ser själv på skolan i Ljungbyhed där elever dagligen slåss, sparkar, mobbar osv lärarna står helt overksamma och vänder ryggen till. Finns ett stort ointresse från vuxenvärlden för att få bukt med problemet.

    SvaraRadera
  3. Inför barnagan och prygla de små jävlarna.

    Våld föder våld? Nja, vi ser en markant ökning sedan barnagan avskaffades så varför inte köra med ett vinnande koncept?

    Lusingar och smisk.

    SvaraRadera